De 10 eigenschappen van een goede kinderschoen

Goede kinderschoenen dragen is cruciaal voor een goede ontwikkeling van de voeten. Aan de hand van deze tips kies je als ouder (ook online) de juiste kinderschoenen.

De 10 eigenschappen van een goede kinderschoen

De schoenen die je draagt in je jeugdjaren bepalen voor een groot stuk of je voetproblemen krijgt of niet. Als ouder wil je natuurlijk dat de voeten van je kinderen goed ontwikkelen en kies je voor kwalitatieve kinderschoenenMaar wat zijn nu de eigenschappen van goede kinderschoenen? Uiteraard moeten ze voldoende ondersteuning en bescherming bieden, maar welke kenmerken spelen nog een rol? 

1.  Kies voor een flexibele zool

We beginnen met de belangrijkste eigenschap. De zool van een goede kinderschoen is soepel en buigzaam. Zo past de schoen zich naadloos aan de voet aan. Dit zorgt voor een verbeterd draagcomfort en is goed voor de voetontwikkeling.

2. Mijd een gladde zool

Een antislipzool biedt voldoende grip en voorkomt glijpartijen, ideaal voor snelle kindervoetjes.

3. Een verstevigde hiel zorgt voor stabiliteit

Goede kinderschoenen zorgen ervoor dat je kind stabiel staat, een stevige hielomsluiting zorgt hiervoor. De geschikte kinderschoen sluit ook perfect aan en voorkomt zo dat het voetje gaat schuiven. Met de 3D voetscan kan je bij Brantano de perfecte schoenmaat laten bepalen en zie je gelijk of de hiel goed aansluit. Zo kan je achteraf ook online je kinderschoenen kopen.

4. Geef de tenen wat ruimte

Kinderteentjes maken graag wat grijpbewegingen, geef ze daarvoor de ruimte. Met een afgeronde, brede tip geef je de voeten veiligheid en comfort. De 3D voetscan rekent er automatisch een lengtetoeslag (min. 12 mm, max. 17 mm) bij, voor het ideale comfort.

5. Ademend materiaal is beter

Leder blijft de beste keuze. Leder ademt, is zacht, duurzaam en kan tegen een stootje. Lederen schoenen worden dan ook het meest verkocht. Merken als Shoo Pom by Pom d’ApiKickersKiplingClarks, vele anderen zweren er bij.

6. Opteer nooit voor te kleine schoenen

80% van de kinderen dragen te kleine schoenen, zowel in lengte als in breedte. Knellende schoenen veroorzaken heel wat kwalen, waarvan hamer- of kromme tenen maar twee voorbeelden zijn. Goede kinderschoenen passen dus maar beter perfect!

Met de 3D voetscan wordt perfect aangegeven of de schoen past of niet. Zo vind je snel de juiste schoenmaat, zonder dat je er het raden naar hebt en kan je daarna ook makkelijk online kinderschoenen kopen.

7. Comfort is belangrijk

Voorkom vergroeiingen bij je kind en kies voor comfortabele schoenen. Een goede kinderschoen beïnvloedt de voetstructuur positief en voorkomt een heleboel kwalen. Zorg er dus voor dat de schoenen meteen comfortabel zitten, inlopen heeft bij een kind geen zin.

8. Hou rekening met de lengte, breedte én hoogte

Een voet is 3-dimensionaal, zowel lengte, breedte als hoogte zijn belangrijk. Een 3D voetscan houdt rekening met deze verschillende dimensies en brengt ze nauwkeurig in kaart.

Heeft je kind een smalle voet of een hoge wreef? Ga voor schoenen met een klittenband, bij dit type schoen bepaal je zelf hoe strak ze zitten.

9. Meet beide voeten

De meeste mensen hebben twee verschillende voeten. Deze kunnen zowel qua lengte, breedte als hoogte afwijken. De 3D voetscan geeft het verschil weer tussen linker- en rechtervoet voor alle dimensies.

10. Laat de voeten om de 3 maanden opmeten

Kindervoeten groeien snel, om de 3 maanden de voeten opmeten is dus geen overbodige luxe. Laat je ze opmeten via de 3D voetscan, dan krijg je automatisch om de 3 maanden een melding. Daar bovenop krijg je ook nog eens een voorspelling van hoelang je kind de schoenen zal kunnen dragen. Ideaal als je later ook online kinderschoenen wil kopen.

Lees hier alles over de 3D voetscan van Brantano.